LARRY RASPANTI & VICTORIA HUNTER

 

De stylisten en kleur professionals Victoria Hunter en Larry Raspanti zijn de eigenaars van de in New York in Manhattan gevestigde salons en het opkomende Beautymerk Whittemore House. Trots presenteren zij hun nieuwe creatie – Whittemore House Hair Paint – Blond Lightening Powder.

Dit exceptionele product is ontstaan door hun creatieve skills en de ontwikkeling van een unieke grondstof in Italië, waardoor er een natuurlijke blondering is ontstaan die de haarstructuur niet aantast. Hunter en Raspanti hanteren een unieke haarkleuringstechniek waarbij deze blondering een belangrijke rol speelt. Hiermee hebben zij hun eigen techniek verder kunnen ontwikkelen en een nieuwe standaard in haarkleuring gedefinieerd.

 

 

LARRY

• Hij heeft altijd al vraagtekens gezet achter de traditionele assumpties over haar en haarkleuringen. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij zich ontwikkeld heeft in de Hair Painting-technieken.
• Door de jaren heen heeft Larry een moderne manier van haarkleuring ontwikkeld dat zich gevormd heeft tot een verheven kunst.
• Hij heeft een prominente rol in de fashion kapperswereld van mannen en heeft veel samenwerkingen op zijn naam staan in de fashion-, de muziek- en de entertainment wereld. Hierdoor heeft hij de hele wereld rondgereisd.
• Hij benadert haar vanuit het perspectief van een architect en ziet het haar als een driedimensionaal construct wat hij bewerkt met zowel een schaar als een kleur.
• Zijn gevoel voor design en zijn intuïtieve kniptechnieken maken hem tot een ware artiest.
• Als een geboren entrepreneur heeft Larry samen met Victoria de salon Whittemore House geopend in New York in 2009.

 

VICTORIA

• Ze benadert haar met een deskundig oog van een exceptionele artiest.
• Als een pionier in de Hair Painting, bekijkt Victoria elk hoofd als een driedimensionaal canvas. Intuïtief weet Victoria precies welke kleurenvermengingen bij elkaar passen, maar weet op artistieke wijze ook buiten de regels te treden. Van een perfecte kastanjebruine gloed tot aan een verrassende touch van lavendel; in Victoria’s stoel zijn er geen creatieve grenzen.
• Door de jaren heen heeft Victoria in haar carrière een naam opgebouwd dat door velen als goud wordt gezien. Ontelbaar veel modellen, bloggers, editors, stylisten en beroemdheden worden het liefst door haar gekleurd.
• Victoria heeft met een paar van de meest iconische fotografen van deze tijd gewerkt als Steven Klein, Steven Meisel, Ellen von Unwerth, Mert and Marcus, Inez and Vinoodh, David LaChapelle, en David Sims.
• Haar werk heeft in verscheidene editorials gestaan als American Vogue, Italian Vogue, Numero, ELLE, W, i-D and Interview magazines.
• Victoria heeft dor de jaren heen haar excentrieke stijl en Hair Painting-technieken ontwikkeld en geeft inmiddels masterclasses over de gehele wereld, inclusief in haar eigen Whittemore House Salon in New York.
• Victoria gelooft erin dat er geen regels bestaan als het gaat om het creëren van de perfecte kleur. Ze is een stylist die zich focust op kleur, kleurtonen en stijl. Met haar kenmerkende manier van werken creëert zij de ‘signature’ look van Whittemore House – een unieke look die zowel uitgesproken als nonchalant is.

 

‘We zijn erg gepassioneerd en enthousiast over ons product en je zult het verschil voelen met Whittemore House Hair Paint’
De basis voor de ontwikkeling van dit bijzondere product is al enige jaren geleden gelegd. Voordat Victoria Hunter met Whittemore House startte, was het haar als Color Director bij Bumble&Bumble al duidelijk dat de markt voor kleuringen sterk aan het veranderen was. De behoefte aan natuurlijke en verzorgende kleuringen nam toe. Deze shift merkte ze ook in de in 2009 geopende salon Whittemore House in West Village, NYC. Zeven jaar na de opening van hun salon lanceerden ze Whittemore House Hair Paint.

Het merk Whittemore House groeit steeds meer als beautybrand sinds zij ook bij verschillende events en shows betrokken zijn, variërend van U2, Muse, Maroon5 tot aan verschillende modemerken zoals Marc Jacobs, Guido Palau en Alexander McQueen. Dit bevestigt ook de creativiteit en lifestyle van Hunter en Raspanti. De vaste clientéle van Whittemore House bestaat uit vele modellen en celebrities, zoals: Beyoncé, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Karlie Kloss, Natalie Westling en Kiki Willems.
Recentelijk kon men het werk van Hunter en Raspanti ook bewonderen tijdens catwalk sessies van Alexander Wang 2017. Tijdens deze laatste catwalk werden 18 modellen in een recordtijd van 2 dagen geblondeerd. Een onmogelijke opgave, die zonder het gebruik van Whittemore House Hair Paint nooit gelukt was.